Van missie naar florerend bedrijf Speciaal voor slimme sensitieve dienstverlenende ondernemers met een missie 

Herken jij dit?

- Je werkt al een hele tijd als zelfstandig ondernemer maar het geraakt niet van de grond of je bent een startende ondernemer maar je weet niet wat er nodig is voor een goed lopend bedrijf of praktijk

- Je weet niet hoe je je kan onderscheiden van de concurrenten in jouw vakgebied en daardoor begin je aan jezelf en je kwaliteiten te twijfelen  

- Je werkt aan veel te lage tarieven waardoor je te hard en te veel moet werken voor te weinig geld 

- Je vindt het moeilijk om zichtbaar te zijn (terwijl je weet dat dit nodig is om je bedrijf te doen groeien)  

- Je hebt een hekel aan marketing en verkopen, omdat je de manier waarop je anderen aan marketing ziet doen en ziet verkopen totaal niét integer vindt (maar ja, daardoor heb jij wel te weinig klanten en verdien je dus te weinig)  

- All of the above en nog een aantal meer ook ;-)

Je bent absoluut niet de enige die hiermee worstelt!  

Voor mij was klanten vinden jaren geleden iets waar ik telkens weer tegenaan liep. Dat frustreerde me, want ik zag dat ik de klanten die ik wél had echt goed kon helpen!  

Bijkomende frustratie: dat ik zag dat anderen die wél aan marketing deden, volop klanten hadden. En dat ik dan dacht: "Néén, zo wil ik niet aan marketing doen! Zij beloven vanalles dat ze niet waar kunnen maken! Zij zeggen vanalles dat niet klopt! Zij lokken mensen met mooie praatjes!" Zo bleef ik zitten met mijn frustraties.  

Ik hoor dat ook vaak van klanten. Ook zij willen geen valse beloftes doen. Ook zij willen mensen geen valse hoop geven. Maar ze weten niet hoe ze zich dan wél kunnen tonen aan potentiële klanten. Hoe ze dan wél kunnen vertellen wat ze doen. Daardoor groeit hun bedrijf niet. Kunnen klanten hen niét vinden. Kunnen ze niet genoeg verdienen, om van te leven, om te investeren, in zichzelf, in hun kinderen, in hun omgeving. En daardoor ze ook niét dàt verschil maken waarvoor ze juist ondernemer geworden zijn!

Dat hoeft niet zo te zijn!  

Je kan leren om op een integere manier, een manier die helemaal bij jou past, van je missie een goed lopend bedrijf te maken.  

Je kan leren om jezelf, je bedrijf, je aanbod en je expertise eerlijk en oprecht te laten zien zodat jouw ideale klanten jou echt kunnen leren kennen. Zodat marketing én verkopen jouw oprechte manier is om mensen uit te nodigen om in beweging te komen. En dus simpelweg een onderdeel van jouw manier om mensen te helpen.  

Ik help jou als slimme sensitieve ondernemer om van je missie een goed lopend bedrijf te maken. Ik help je ontdekken wat je missie is, die unieke bijdrage die jij alleen kan leveren, én ik leer je de vaardigheden die nodig zijn om daar een goed lopend bedrijf van te maken. 

Wat levert het programma 'Van missie naar florerend bedrijf' je op?  

- Je kent je missie en hebt daarmee een helder zicht op de unieke bijdrage die jij alleen kan leveren in de wereld én de unieke superpowers die jij daarvoor hebt meegekregen. Jouw missie levert je van binnenuit de nodige brandstof en doorzettingsvermogen bij het ondernemen.  

- Je kent je ideale klant en hebt op basis van jouw unieke aanpak een onweerstaanbaar aanbod ontworpen. Je hebt hieraan de prijzen gekoppeld die je aanbod echt waard is.  

- Je vindt klanten door jezelf, je expertise en je aanbod aan je klanten te tonen zoals dat voor jou echt klopt: eerlijk, open, transparant. Jouw marketing heeft niets te maken met mooie praatjes, met valse beloftes of met valse hoop. Juist doordat je je laat zien zoals je écht bent, trek je dié klanten aan die echt bij je passen en is je marketing iets dat helemaal op jouw lijf geschreven is.  

- Je hebt de vaardigheid geleerd om van verkopen een transformatieproces op het diepste niveau te maken, zodat je je klanten tijdens het verkopen juist helpt bij het zetten van de stap die voor hen het allermoeilijkst is.  

- Je hebt een ondernemersmindset aangeleerd, waardoor je steeds sneller in actie komt, hulp durft vragen, fouten mag maken en op elk moment keuzevrijheid hebt tussen jouw hoge normen en goed genoeg.

Waaruit bestaat het programma precies?  

Module 1: Vind je missie  

Wat is de unieke bijdrage die jij als ondernemer kan leveren? Wat zijn de superpowers die jou onderscheiden van andere coaches, trainers, consultants, adviseurs, begeleiders, ...?  

Het kennen van je missie helpt je om duidelijk te zien waarin je je onderscheidt van andere ondernemers in jouw vakgebied én levert de brandstof en inspiratie van binnenuit die we nodig hebben bij het ondernemen. Kortom, het helder krijgen (en kunnen voélen) van je superpowers en je missie is de eerste stap naar een florerend bedrijf.  

Module 2: Ontwerp een onweerstaanbaar aanbod  

In deze module ontdek je wie jouw ideale klant is, die klant waarvan je het meest energie krijgt én waarvoor jij de meeste toegevoegde waarde levert. Je krijgt helder op welke urgente vraag je je gaat richten en op jouw unieke visie en aanpak van dit probleem.  

Je ontwerpt een evenwichtig en onweerstaanbaar aanbod dat helemaal bij je klanten én bij jezelf past (en waardoor je klanten betere resultaten bereiken!) Je leert welke prijzen er passen bij elk onderdeel van je aanbod (waardoor het voor klanten makkelijker wordt om in te stappen)  

Module 3: Zichtbaar zoals dat bij jou past  

Marketing is jezelf, je bedrijf, je aanbod en je expertise open en eerlijk laten zien zodat jouw ideale klanten jou echt kunnen leren kennen.  

De kennis en de vaardigheden die je leert tijdens deze module passen we dadelijk toe toe op jouw missie en jouw superpowers, zodat je een marketing leert die uniek is voor jou en past bij jou.  

Module 4: Integer verkopen  

Verkopen is voor mij één van de meest diepe en waardevolle processen die je als ondernemer kan en mag begeleiden. Vaak is de stap om 'ja' te zeggen tegen jouw dienst voor je klant de moeilijkste stap van allemaal. En misschien is het verkoopsgesprek ook voor jou als ondernemer de moeilijkste stap? Gelukkig hoeft dit niet zo te blijven!  

In deze module leer je de 5 vaardigheden die nodig zijn om van een 'gewoon' verkoopsgesprek een transformatieproces te maken, waarbij je je klant helpt bij het zetten van deze eerste stap.  

Module 5: Van faalangst naar onderneemplezier  

Ondernemen is voortdurend uit je comfortzone gaan. Een nieuwe klant, een nieuw aanbod, een nieuw artikel, ... Dat is spannend. Als we belemmerd worden door faalangst, door te hoge normen waaraan we niet kunnen voldoen (of onrealistische gedachten zoals 'ik moet het éérst kunnen voor ik het doe') dan is dat voor ons als ondernemers ontzettend belemmerend.  

In deze module leer je welke strategieën jou wél helpen. Zodat je snel in actie kan komen, durft fouten maken en leert hulp vragen. Zonder dat je jezelf en wie je bent geweld moet aandoen!  

Waaruit bestaat het programma?

Stap 1: ONDERNEMERSKENNIS via ONLINE PROGRAMMA 

  • 5 basismodules (videolessen van telkens 1,5u)  

- Vind je missie - Ontwerp een onweerstaanbaar aanbod - Marketing - Integer verkopen - Van faalangst naar onderneemplezier  

  • 5 expertlessen (telkens 1u videoles): 

- Waardevolle presentaties en webinars - Hoe ontwerp je een programma - Succesvol samenwerken met virtueel professional - Een website die werkt - Hoe je een nieuwe dienst lanceert

  • Bij elke les: bijbehorend werkboek met templates en checklists 

 

Stap 2: ONDERNEMERSVAARDIGHEDEN

  • 5 live-dagen in groep:  

- Vind je missie (za 21 april) - Ontwerp een onweerstaanbaar aanbod (vrij 4 mei) - Marketing (vrij 18 mei) - Integer verkopen (do 31 mei) - Van faalangst naar onderneemplezier (vrij 15 juni)

  • 5 Q&A sessies 
  • 1u individuele coaching waarbij we jouw bedrijfsconcept volledig op punt stellen  
  • Toegang tot de besloten Facebookgroep  


(53,5 uur training & coaching - online programma inbegrepen)

Wat is je investering voor dit programma?

Als Vlaamse KMO heb jij recht op 40% subsidie door KMO portefeuille en betaal je slechts 1198,2 euro excl. BTW. 

De totale prijs is 1997,00 euro excl. BTW. Jouw korting bedraagt dus bijna 800 euro.  

Voor wie?  

Ik vind het heel belangrijk dat het programma bij jou past en dat je er op alle vlakken kunt uit halen wat er in zit. Daarom is dit programma niet geschikt voor elke ondernemer.  

Mijn expertise is gericht op het helpen van zelfstandige ondernemers die een dienst aanbieden. Denk aan: coaches, trainers, adviseurs, consultants, grafisch ontwerpers, therapeuten, diëtisten enz.  

Van missie naar florerend bedrijf is bij uitstek geschikt voor jou als je  

- energie, tijd en geld wil besteden aan het uitbouwen van een bloeiend bedrijf, dat helemaal een uiting is van jouw missie  

- inhoudelijk goed bent in je vak, en nu wil leren hoe je vanuit die inhoudelijke competentie een goed lopend bedrijf uitbouwt  

- nu eens echt goed wil gaan verdienen met je bedrijf, op een integere manier  

- meer klanten wil bereiken, omdat je echt een verschil wil maken voor mensen  

- marketing wil leren die gebaseerd is op eerlijkheid, oprechtheid en integriteit  

- een manier van verkopen wil leren die niets anders is dan je klanten helpen om de eerste (en moeilijkste!) stap te zetten in hun transformatieproces

Enkele veelgestelde vragen  

- Ik voel me helemaal geen ondernemer, is het traject wel voor mij bedoeld?  

Voor mij is een ondernemer iedereen die een zelfstandige activiteit uitoefent en een bepaalde vorm van succes wil bereiken met die activiteit. Dat hoeft totaal niét te betekenen dat je moet streven naar miljoenen omzet. Dat hoeft totaal niét te betekenen dat je moet streven naar meer medewerkers, steeds meer klanten, meer wat-dan-ook. Wel dat je een verschil wil maken in de wereld en dat op jouw manier wil doen. Omdat die manier nu eenmaal het beste bij jou past. Omdat je continu zoekt naar hoe je je klanten het beste kan dienen.  

- Ik wil kunnen ondernemen op de manier die bij mij past, niet volgens een standaard "one size fits no-one" aanpak. Kan ik iets hebben aan dit traject?  

Ja, absoluut! Ik wil juist dat je gaat ondernemen zoals dat voor jou klopt! Ik geef je veel kennis mee, ik leer je vaardigheden, en ik wil juist dat jij daarmee aan de slag gaat en daar je eigen bedrijf van maakt. Als je me gaat kopiëren (of als je gaat kopiëren wat anderen je vertellen), dan werkt het toch niet.  

Marketing, verkopen, je missie vinden, daar een uniek aanbod rond in de markt zetten, het werkt alleen als je op je eigen manier doet. Ik ben heel benieuwd op welke unieke manier jij al die vaardigheden gaat inzetten!  

Klanten die werkten met Ann vertellen:  

Karianne Dewitte - Singles Academy www.singlesacademy.be  

Voor ik startte met het programma bij Ann worstelde ik met het bereiken van klanten. Verder merkte ik dat er door de manier waarop ik klanten begeleidde, namelijk het aanbieden van losse coachingsessies, geen echte transformatie bij hen plaatsvond. 

Ik had bij Ann zelf de transformatie gezien van gewone trainer naar een onderneemster, iemand die jou kan helpen om je zaak effectief uit te bouwen. Ann doet zelf wat ze haar klanten aanraadt, ze is een echt voorbeeld van ‘walk the talk’. Dit was voor mij één van de belangrijkste redenen om het jaarprogramma bij Ann te starten.  

Ook heb ik ervaren dat het mogelijk is om ondernemer te zijn én tegelijk je authenticiteit te bewaren. Dat verkopen niet mensen iets aansmeren is, maar een authentieke manier kan zijn om mensen te helpen.

Hierdoor had ik twee weken na de start van het jaarprogramma mijn investering al volledig terugverdiend. Dit zou ik nooit bereikt hebben zonder Ann, daar ben ik van overtuigd.

Cindy Schepers, begeleiding van stiefouders en koppels in nieuw samengestelde gezinnen www.cindyschepers.be  

Ik was een eeuwige twijfelaar: ik twijfelde over wat ik precies moest doen qua werk, hoe ik iets moest aanpakken, en kon ontelbare keren enthousiast aan een nieuw project beginnen en dan weer stoppen. Ik had geen kompas, ik ging alle kanten op.  

Door het programma heb ik de ontwikkeling van een nieuw coaching-programma op een heel andere manier aangepakt: het moet niet meer perfect zijn, het mag helemaal uit mezelf komen. 

Voor ik met het programma startte, had ik mijn twijfels over de financiële investering. Ik vroeg me af: “Heb en weet ik niet al alles? Ik moet het toch gewoon doén?” Maar door het programma heb ik alles wat ik al wist, leren toepassen, heb ik leren doorgaan op moeilijke momenten. Ik heb de regie over mezelf in handen genomen, ik heb nu de tools en de mindset om te doén. 

Ann heeft veel kennis over het uitbouwen van een bedrijf, en helpt om dat te vertalen naar jouw missie en wie jij bent als persoon. Je moet geen standaard-aanpak volgen, maar mag je bedrijf uitbouwen op jouw manier, op de manier die bij jou en je gevoeligheid past. 

Karen Verbeek www.innervoice.be

Twee dagen na de individuele coachingsdag verkocht ik mijn eerste traject voor 1700 euro. En een paar dagen later verkocht ik wéér een traject voor 1700 euro.  

Na de dag bij Ann had ik mijn aanpak en mijn aanbod op papier gezet, prijzen erbij, zodat ik dit goed kon uitleggen aan de klant. Door de coachingsdag wist ik 'hier sta ik voor', en vond ik het helemaal niet zo moeilijk om de klant dit aanbod te doen en deze prijs te vragen. Ik dacht: 'ik doe het gewoon want dit ben ik waard!'  

Ik heb echt een nieuwe boost gekregen voor mijn bedrijf. Ik heb een omzetdoel opgesteld voor het komende jaar en ben nu het jaarprogramma gestart met Ann, om te leren hoe ik nu meer de juiste klanten kan bereiken met mijn aanbod. En dit terwijl ik voor de coachingsdag mijn motivatie wat kwijt was. Ik had het gevoel dat er meer in mijn bedrijf zat, maar dat ik niet goed wist welke stappen ik moest zetten om te groeien.

Over Ann Van Riet  

Meer dan 10 jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig coach en trainer. Maar pas sinds 4 jaar noem ik mezelf ondernemer. Ik was op een punt gekomen waarbij ik veel werkte, maar toch weinig verdiende. Mijn verdienmodel klopte niet, mijn aanbod was niet aantrekkelijk genoeg en mijn prijzen waren (véél) te laag.  

Daardoor deed ik ook mijn klanten tekort. Ze behaalden niet de resultaten die ze konden behalen, doordat ik enkel losse workshops en coachingsessies aanbood.  

Ik ben toen gaan leren hoe het anders kon. Met vallen en opstaan. Ik kwam diepe angsten in mezelf tegen. Kan ik dit wel? Mag ik dit wel? Wat heb ik te bieden dat andere mensen niet kunnen bieden? Durf ik echt te gaan staan voor wat ik kan?  

Het was een hele weg. Hoewel ik voordien al veel geleerd had, zijn de afgelopen 4 jaar het meest vruchtbaar geweest op vlak van zelfkennis (ik ken nu mijn unieke superpowers), zelfvertrouwen (als ik val, kan ik zelf weer opstaan) en loskomen van faalangst en perfectionisme.  

Nu help ik zelf slimme sensitieve ondernemers om te ontdekken wat hun unieke bijdrage is voor deze wereld, en om deze missie te vertalen in een goed lopend bedrijf. Waarbij marketing en verkopen een essentieel onderdeel zijn van het leveren van je diensten: even integer, even open, even diepgaand. Ik begeleid jou graag bij het uitbouwen van je bedrijf! 

Heb je interesse om mee te doen of wil je onderzoeken of het programma iets voor jou is?  

Heb je interesse om mee te doen of wil je onderzoeken of het programma bij jou past? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende doorbraaksessie.

We onderzoeken dan samen welke hindernissen je nu belemmeren, welke stappen nodig zijn om je bedrijf tot volle bloei te brengen en of het programma bij je past.  

Ik help je graag! Ann

© 2018 | Ann Van Riet | ondernemerscoach | Althea training & coaching